Bezieling, verdieping en persoonlijke groei

Yogastijlen

Het doel ligt niet voor je, maar is al in je aanwezig.

Yoga stijlen

Irmtraud gebruikt tijdens de lessen, dankzij jarenlange ervaring en haar opleidingen en vorming, verschillende yoga stijlen: Hatha Yoga, Raja Yoga, Kashmir Yoga, Kundalini Yoga, Jnana Yoga en Saswitha Yoga.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een fysieke variant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van asana’s en pranayama’s. Meditatie is bij Hatha Yoga een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In het westen is Hatha Yoga vooral populair om te onthaasten en stress te verminderen.

Saswitha Yoga

De oorspronkelijke Saswitha Yoga van Jan Rijks is een dynamisch yogasysteem met een religieus- filosofische benadering. Het is gebaseerd op de oude Vedische geschriften. Zijn Swabhawat-leer is ontleend aan de Stanza’s van Dzyan. Het is deze vorm van Saswitha Yoga die Irmtraud de Wreede al 40 jaar integreert in haar lessen.

Raja Yoga

Raja Yoga is de koninklijke weg: het benadrukt het universele van ieder mens.

Kashmir Yoga

Kashmir Yoga is yoga vanuit het tastgevoel. Yoga om lichaam en geest te deconditioneren en om in de diepere lagen van het gevoel door te dringen. Het is yoga die vrij maakt.

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is de yoga van het bewustzijn.

Jnana Yoga

Jnana Yoga is de weg van het directe inzicht door middel van zelfkennis.

Wens je meer informatie of een proefles?

Bel of mail voor een eerste kennismakingsgesprek
Tel: 06 23 404 818
E-mail: yogaidewreede@gmail.com