2016: WAUW, 20 jaar in het communicatievak!

sephine oudNet afgestudeerd, werd ik geheadhunt door CheckMark Management Support. Daar startte ik als adviseur interne communicatie in een reorganisatietraject bij Ericsson. Met goede cijfers en een diploma op zak, ging ik ervoor. In de praktijk moest mijn kennis echter nog flink worden bijgespijkerd door ervaren vakmensen. Gelukkig werd ik achter de coulissen gecoacht door een senior communicatiestrateeg en een oud-journalist. Elke week bespraken we onderwerpen als de bedrijfscultuur en welke communicatietheorie en –modellen ik in een situatie kon toepassen. Mijn eerste teksten zagen rood van de taal- en stijlcorrecties…. “Niet schrikken van het rood, het lijkt erger dan dat het is”, waarschuwde de journalist mij. Vervolgens liepen we samen alle correcties door. Zo begon mijn communicatiecarrière…. Vorige week ontving ik een uitnodiging van CheckMark voor hun 20-jarig bestaan. Het is bijna niet te geloven! Dat betekent dat ik 20 jaar in het communicatievak zit!

Wat deed ik in deze periode?

 • Mijn eigen communicatiebedrijf oprichten.
 • 31 Websitetrajecten.
 • 27 Marketingcommunicatieprojecten.
 • 20 Onderzoeken.
 • 19 Huisstijlprojecten.
 • 17 Strategische adviezen en communicatiemeerjarenplannen.
 • 15: Social media management voor 15 organisaties.
 • 14 PR opdrachten.
 • 11 Missies formuleren.
 • 10 Communicatieprojecten bij verandertrajecten.
 • 7: De interne communicatie verzorgen voor 7 organisaties.
 • 5 x een collega vervangen bij zwangerschapsverlof, altijd met de vraag of ik er een extra taak bij kan doen.
 • Meer dan 120 workshops en lezingen geven op het gebied van huisstijl, merken, marketingcommunicatie en social media.

Ondertussen coach ik vaak de junioren en collega’s die ik tegenkom en help hen met allerlei vragen. En nog steeds werk en leer ik met veel enthousiasme verder. De huisstijl iets moderniseren? Behoefte aan een plan? Creatieve ideeën? Drukwerk nodig? Een app? Doelgroep bepalen? Nieuwsbrief produceren of een goede campagne in elkaar draaien?  Verbeterpunten aangeven? Authentieke of klantgerichte communicatie? Volgende week ‘een folder of iets’ nodig? Geen probleem!

Wil je kennismaken? Neem dan contact op met Séphine Laros. Je kunt ook direct bellen naar: 06-41009867.