Social proof: het belang van goede testimonials

Uiteraard prijs je je eigen product volop aan op je website maar voor een potentiële klant zegt dat meestal te weinig. Wat is de ervaring van anderen? Als zij vertellen dat jij goed bent, dan vergroot je de kans op een nieuwe klant enorm. Want een goede aanbeveling geeft vaak de doorslag. Dat werkt bij mij en bij jou waarschijnlijk net zo. En dus ook bij de bezoeker van je website. Daarom is Social Proof  op je website noodzakelijk: testimonials van klanten of bedrijven. Deze kunnen vandaag de dag niet op je website ontbreken. Door de opkomst van social media is het belang en de effectiviteit van social proof enorm vergroot.

Hoe meer testimonials, hoe beter!

Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat deze mensen ook écht achter je product staan, je laat ze namelijk het verhaal van jouw merk vertellen. Een goede testimonial moet overtuigend overkomen, zodat het een positieve indruk geeft aan mogelijke nieuwe klanten. Ook het aantal getuigen doet ertoe. Hoe meer je er hebt, hoe beter je overkomt. Persoonlijke aanbevelingen werken het beste, maar ook online reviews scheppen al een duidelijk beeld voor potentiële klanten. Zo leest ongeveer 92% van alle online shoppers de reviews en heeft ongeveer 80% evenveel vertrouwen in persoonlijke aanbevelingen als online reviews. Positieve testimonials van relevante personen vergroten het vertrouwen van andere consumenten tijdens hun online zoektocht. Het geeft hen een zeker gevoel van veiligheid wanneer anderen verklaren een positieve ervaring gehad te hebben.

Welke reviews verkopen het beste?

Als een klant een aanbeveling voor je wil schrijven, help hem of haar dan  ermee. En jezelf natuurlijk. Want een willekeurige aanbeveling overtuigt veel minder dan een aanbeveling waarin deze vijf vragen worden beantwoord:

  1. Wat was de aanleiding voor jullie samenwerking?
  2. Wat heb jij voor de klant gedaan?
  3. Welk probleem heb jij opgelost bij de klant?
  4. Wat werd door de klant het meest gewaardeerd tijdens jullie samenwerking
  5. Wat leverde het de klant uiteindelijk op?

Reviewplatforms geloofwaardiger

Als je gebruik maakt van reviewplatforms, komen de testimonals nog geloofwaardiger over. Want als bedrijf heb je geen controle over de reviewplatforms. De ongezouten mening van een klant kan namenlijk niet door jouw bedrijf verwijderd worden. Heb je onverwwachts een slechte review, reageer en los het op. Vaak wordt zo’n slechte review dan toch nog een goede.

Waar plaats ik mijn social proof?

Social Proof plaats je zo hoog mogelijk op je website, net onder de inleiding van je dienst of product. Mensen willen uiteraard wel eerst weten wat je aanbiedt en waar je als merk voor staat, voor ze gaan verder scrollen. Op Bol.com lees ik zelf altijd eerst de reviews om er zeker van te zijn dat ik geen spijt ga krijgen van mijn aankoop. Kijk jij ook altijd eerst naar de testimonials? Je bent niet de enige. Daarom raden wij aan ook op jouw website testimonials een prominente plaats te geven. Bovenaan.

Tip: Nieuw op de markt? Laat je product of dienst dan testen door een relevante doelgroep en verzamel getuigenissen voor op je website!

Tijd voor social proof dat werkt

Moeite met het verzamelen van social proof? Of met met invoegen van social proef op je product-, sales- of landingspagina’s? Of wil je graag een online reviewplatform starten voor jouw merk? Neem contact met ons op, en we lossen het snel en goed voor je op!

Is je interesse gewekt?

Laat een berichtje achter. Dan  nemen we contact met je op voor een koffiemoment via Zoom of in ons ‘Pakhuis’!

Gewerkt voor