Ik krijg allemaal nieuwe klanten, joh!

Begin deze week, onderweg naar de Delftse Beursvloer in het Huis van de Stad, kwam ik mijn loodgieter tegen. Hij was net zijn spullen aan het inladen bij zijn bestelwagen. Na een praatje vroeg ik hem: En hoe bevalt je nieuwe website? Ben antwoordde: “Ik krijg allemaal nieuwe, klanten joh”.  “En dan vraag ik ze aan de telefoon: hoe kom je bij mij terecht en dan zeggen ze: je website!”

Een jaar geleden, tussen mijn andere opdrachten door, heb ik in een dag een eenvoudige, nieuwe WordPress website voor mijn loodgieter gemaakt. Hij kreeg nooit opdrachten via zijn oude website. Deze was nog gemaakt met frames. Logisch ook! De techniek staat niet stil. Als loodgieter wil je toch wel vindbaar zijn in je eigen stad. Een nette, professionele website hoort daarbij. Maar toeters en bellen zijn in dit geval niet nodig. En ik ga mijn loodgieter ook niet eerst een missie laten formuleren of een merkenbeleid opstellen. Gewoon een standaard template, een duidelijke navigatiestructuur, goede teksten, aantrekkelijke beelden en de basis SEO-regels toepassen is voldoende om meer klanten te werven en zichtbaar te worden. We hebben samen koffie gedronken en ik heb mijn loodgieter gevraagd wat voor soort klussen hij het liefste doet. “Zink”, “Kleine reparaties ook wel”; “en hemelwaterafvoeren doe ik ook veel”. Na nog wat vragen over zijn werkgebied en klanten vroeg hij mij of de kleur dan kan worden aangepast naar de kleur van zijn nieuwe bestelwagen. Natuurlijk kan dat.

De website van mijn loodgieter Ben was in een dag online met het bestaande logo -waar Ben heel trots op is- en de kleuren wit en ‘Mojave beige metalic’ zoals de bestelbus en wat blauw en crème.
Mijn loodgieter is -heel belangrijk- een hele goede en betrouwbare loodgieter. Een ware vakman. Dus goed dat meer Delftenaren hem voortaan kunnen vinden voor het bedekken van hun daken met zink en andere loodgieterswerkzaamheden. Deze man verdient het om vindbaar te zijn. En zo’n klein klusje is heel leuk om zo nu en dan even te doen. Een website XXS noem ik dat. Deze week maak ik tussendoor een vindbare website voor een masseur uit Delft met een eigen praktijk. Netjes, een passende uitstraling, goed ingedeeld en vindbaar. Iets wat bij de masseur aansluit en vertrekt vanuit de behoeften en zoekgedrag van de potentiële klanten. Een tevreden ondernemer die merkt dat een website voor hem of haar werkt, daar doe ik het voor!

Albedo Communicatie verzorgt trouwens allerlei websites en webprojecten van XXS en XXL, meestal met een team van designers en programmeurs of bijvoorbeeld WordPress experts. Séphine kan ook worden ingehuurd als projectmanager, communicatie-adviseur voor of binnen een webproject of om even te brainstormen zodat de prioriteiten en wensen duidelijk zijn.

Wil jij ook resultaat en klanten?  
Neem dan contact op met Séphine Laros. Je kunt ook direct bellen naar: 06-41009867.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *