Expert? Zo verleng je de levensduur van je content.

Ben jij een expert? Expert word je door je heel goed te verdiepen en focussen in een deel van je vakgebied. Misschien ben je een expert maar voelt het niet zo of heb je niet de behoefte om zo op te scheppen over jezelf? Maar wat heb je eraan om in je werkkamer op de zolder een deskundige te zijn, als niemand ervan hoort of over je leest? Dan kun je net zo goed in een afgelegen grot gaan zitten. Een prima keuze voor een heilige, maar niet zo goed voor een ondernemer. Zichtbaarheid is key. Daarom is het de kunst om structureel te werken aan je expert status en dat is niet alleen je kennis bijhouden maar ook regelmatig je content delen. Door middel van blogs en social media updates kun je je kennis eenvoudig delen en je als expert profileren.

Hoe lang gaat jouw content mee?

Blog = een maand zichtbaarheid

Een blog gaat gemiddeld 1 maand mee, een youtube video 20 dagen, en een post op Facebook 1 week! Een post op Instagram 21 uur. Stories, Twitter en Snapchat zijn nog vluchtiger!

Dus wat doe je? Een beetje slimme ondernemer schrijft een blog en deelt deze via social media zodat je de eerste dagen direct traffic naar je website genereert, en, als het even meezit,  shares. Maar binnen een week daalt de bezoekersstroom naar je content flink en binnen een maand is het over en uit. Tijd voor een nieuwe blog. Is er niet een meer structurele manier om je expert status te profileren? Ja zeker: met een expert boek!

Boek = 5 jaar zichtbaarheid

Wist je dat een expertboek de langste levensduur van alle media heeft die je kunt inzetten? Tot wel 5 jaar. Met een expert-boek toon je je expertise op een duurzame, structurele manier. Ook een boek kun je promoten op social media maar ook met het geven van lezingen, boekpresentaties.

Uiteraard kun je vanuit het niets beginnen aan je expertboek. Echter, als je al blogt en regelmatig content deelt op social media, dan is het handig je tijdloze berichten te selecteren, structureren, eventueel te updaten of aan te vullen en te bundelen in een boek! Zo maak je optimaal gebruik van al je uren die je in je content hebt gestoken: niet voor een maand, maar voor 5 jaar! Bovendien heeft een boek meer aanzien dan een blog. Je bent pas echt een expert als je een boek hebt geschreven…

Online en offline gaan hand in hand

Zo zie je maar, online en offline comunicatie gaan hand in hand. Als je dat optimaal combineert, heet dat crossmedia. Een aanpak naar ons hart!

Tijd voor het echte werk

Geen tijd om verschillende versies van een basistekst te schrijven? Geen idee hoe je dat aanpakt? Tijd voor een expertboek? Contacteer ons dan gerust. We denken met je mee tijdens een vrijblijvend een koffiemoment.

Interesse?

Of kijk eerst hoe wij werken

Liever mailen, bellen of appen? Dat kan natuurlijk ook. 

Gewerkt voor